Previous
Next

Keuken ventilatie

Gemotoriseerde dampkap

Dit is een autonome dampkap.Ze beschikt over een eigen ventilator die de kookdampen afzuigt. In het algemeen zijn moderne dampkappen doeltreffend. Ze zijn ook relatief geruisloos, zelfs op hoge snelheid; ze hebben geluidsdempers en zijn zodanig afgewerkt dat ze niet van de motor met kogellagers trillen. De beste dampkappen maken gebruik van hoogrendementsoplossingen die de prestaties van de ventilatie aanzienlijk verbeteren, zoals dampkappen met randafzuiging. Opgelet want in passiewoningen of woningen met een lage energiebehoefte moet voldoende luchttoevoer voorzien worden. Hiervoor kan het nodig zijn om bijkomende toevoeropeningen (gemotoriseerd) te voorzien.

Dampkappen zonder motor

Een dampkap zonder motor werkt altijd in combinatie met een gecentraliseerd ventilatiesysteem. Fyss stelt een een afzuigdampkap voor met een hoog rendement die bijna alle kookgeuren verwijdert. Daar zorgt de bijkomende ventilator voor; hij creëert een luchtgordijn rond de kookplaat, zodat dampen bijna onmogelijk kunnen ontsnappen aan de afzuiging.

Opgelet!

  • als een dampkap zonder motor of een hoogrendementsdampkap (HR) wordt aangesloten op een gecontroleerde mechanische ventilatie, moet u extra zorg besteden aan de uitvoering en de regeling van het kanalennetwerk.
  • Een dampkap is geen permanente ventilatie; u moet dus steeds een extra afzuigmond voorzien.
  • Kiest u voor een dampkap zonder motor, dan is het beter een apart afzuigkanaal te voorzien.

Er is een grote keuze aan modellen en uitvoeringen. Ons voorstel is afhankelijk van uw noden en verwachtingen.